Аудио прирачник за Етика и Интегритет на изборниот процес

Инклузива исто така објави и аудио верзија од прирачникот за Етика и Интегритет на изборниот процес на лесно разбирлив јазик. Аудио прирачникот е подготвен на македонски и албански јазик со цел лицата …

Read More

Здружение Инклузива потпиша меморандум за соработка со општина Гостивар

На 04 април 2022 година, во општина Гостивар, здружението Инклузива потпиша Меморандум за соработка со Градоначалникот Арбен Таравари. По завршување на официјалниот состанок, за работата на нашето здружение и целта …

Read More

Работилници за лица со попреченост за Етика, интегритет и човекови права

Во март и април 2022 година здружението Инклузива реализираше две дводневни работилници и две еднодневни обуки за лицата со попреченост, од повеќе градови во државата. На овие настани присуствуваа и …

Read More

Јавна дебата за Етика и Интегритет на изборен процес за лицата со попреченост

На 24 февруари 2022 година, со почеток од 12:00 часот во Хотел Бест Вестерн- Турист, Скопје, Здружението за промоција и развој на инклузивно општество ИНКЛУЗИВA, реализираше јавна дебата, на која беа презентирани наоди од анализата на тема: Етика …

Read More

Етика и интегритет на изборниот процес за лицата со попреченост

Со цел да се подигне јавната свест за Етика и интегритет на изборниот процес, преку еднакво вклучување на лицата со попреченост, здружението за промоција и развој на инклузивно општество ИНКЛУЗИВА, …

Read More

О.О.У. Браќа Миладиновци во Куманово денес доби ново пристапно инклузивно игралиште во рамки на Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“

Денеска дадовме пример како можат НВО заеднички со општините, компаниите, институциите и установите да придонесат за инклузија на децата/ лицата со попреченост. Денес е 3-ти Декември, Mеѓународен ден на лицата …

Read More

ОГЛАС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ ЗА ДЕЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Проектот „Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран“ го реализира Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ заедно со своите партнери Здружението за промоција и развој на инклузивно општество …

Read More

Прирачник за учество на лицата со попреченост во изборниот процес за време на здравствена криза-КОВИД 19

Инклузива објави прирачник за учество на лица со попречености во изборен процес на лесно разбирлив јазик. Прирачникот е подготвен на македонски и албански јазик со цел лицата со попреченост да …

Read More

Прирачник за унапредување на вештините на изборните органи

Инклузива го објави Прирачникот за унапредување на вештини на институциите одговорни за организирање на избори со цел да ги поддржи општинските изборни комисии и избирачките одбори во организирање на инклузивни …

Read More